Natuur en Milieu

Bij K.E.F Piekar zijn we niet alleen gek op honden (en andere dieren) maar geven we ook veel om de natuur en vinden we het zorgwekkend wat er met het milieu gebeurt. Wij geloven dan ook in “een betere wereld begint bij jezelf” en alle kleine beetjes helpen.

Afval scheiden, minder vlees, niet te lang douchen en de lampen uit als het niet nodig is ze aan te laten. Kimberley is WNF Ranger en trekt er regelmatig met vriendinnen op uit om afval uit de natuur op te ruimen.

Dan kunnen we met K.E.F. Piekar natuurlijk niet achterblijven en nemen we graag onze verantwoordelijkheid. Daarom werken we alleen samen met leveranciers die ernaar streven het milieu en zijn natuurlijke hulpbronnen te beschermen. Zo proberen we samen onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en gebruiken we verantwoord vervaardigde producten.

 

Made in Holland


Bij K.E.F Piekar hebben we bewust gekozen voor partners en leveranciers uit Nederland.  Zowel de productie als de bedrukking, verpakking en verzending gebeurt in eigen land. Hierdoor worden er veel minder kilometers afgelegd om de producten bij onze klanten te bezorgen. 

No waste


Wij werken volgens het “print on demand” systeem wat betekent dat we alleen blanco producten op voorraad hebben. Deze worden pas gepersonaliseerd zodra een bestelling binnenkomt waardoor we nooit producten weg gooien. Kortom, minder afval en geen verspilling. 

Green Delivery


Voor de verzending van onze producten hebben wij gekozen voor DHL Green Delivery. Op dit moment rijden er ruim 750 elektrische voertuigen van DHL in Nederland. Per auto besparen zij op jaarbasis maar liefst 6 ton CO2. Daarnaast werkt DHL volgens het het GoGreen compensatie programma en compenseren zij de CO2 die (nu nog) wordt uitstoten. Doelstelling is om in 2025 volledig CO2 neutraal te bezorgen.

Onze producten

Naast de keuze qua locatie, productie en verzending hebben we uiteraard ook naar onze product keuze gekeken. Bijna onze gehele collectie voldoet dan ook aan de allerhoogste normen op het gebied van natuur en milieu maar ook eerlijke arbeidsomstandigheden vinden wij belangrijk.

OEKO-TEX – Vrij van schadelijke stoffen

De Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt erkend als ‘s werelds toonaangevende verwerkingsnorm voor textiel gemaakt van organische vezels. Het definieert milieucriteria op hoog niveau in de hele toeleveringsketen van biologisch textiel en vereist ook naleving van sociale criteria. De kleding in ons assortiment voldoet aan Oeko-Tex Standard 100, die verifieert dat er geen illegale of schadelijke stoffen worden gebruikt bij de productie. 

PETA-Approved Vegan

Peta (People for the Ethical Treatment of Animals)  richt zich op het vaststellen en beschermen van dierenrechten. De kleding in ons assortiment is PETA-Approved Vegan gecertificeerd wat betekend dat onze producten geen van dieren afgeleide producten, inclusief maar niet gelimiteerd aan bont, leer, zijde, dons of wol bevatten.

Faire Wear –  BSCI – Sedex

Fair Wear, BSCI en Sedex staan voor een maatschappelijk verantwoorde aanpak voor menswaardige arbeidsomstandigheden in het gehele proces van productie van onze kleding. Van de katoenboeren tot fabrieken.

Hierbij wordt o.a. gelet op;

  • vrije keus van arbeid
  • geen discriminatie van werknemers
  • geen kinderarbeid
  • eerlijke lonen
  • veilige en gezonde arbeidsomstandigheden

 

Global Recycled Standard

Global Recycled Standard (GRS) zijn internationale, vrijwillige normen die eisen stellen aan certificering door derden van gerecycleerde input en chain of custody. Het gezamenlijke doel van de normen is om het gebruik van gerecyclede materialen te vergroten. De GRS bevat aanvullende criteria voor sociale en ecologische verwerkingsvereisten en chemische beperkingen zoals het verminder van de schadelijke impact van de productie op mens en milieu. GRS zorg ervoor dat producten duurzamer worden verwerkt. En het stimuleert hogere percentages gerecycled materiaal in producten.